1 Mart 2009 Pazar

2+2

Geçen hafta dönüş yaparken güzel bir dükkan bulup daldım içeri biraz kitap edindim..2 tanesini okudum biraz bahsedeyim... İlki ağır rahatsız bir adam olan cem mumcuya ait "muallakta,arafta ve düşlerde" isminde denemelerden oluşuyor..İçinde bulunduğunuz haleti ruhiyeye taciz kıvamında mümkünse sade okunması gereken, katolizörlerden uzak tutulması şiddetle tavsiye edilen,okunup görülesi bir kitap..




diğeri okuldayken maliye politikası hocamın tavsiye edip bir türlü alamadığım , seri halinde olan "bir ekonomik tetikçinin itirafları 1" kendisi de bir ET olan john perkins'in, hayat hikayesini daha doğrusu örümcek ağı bağlantılarını itiraf ettiği gerçekten merak duyan herkesin okuması gereken bir çalışma. Uluslararası kuruluşlar, hükümetler, ordu ve çok uluslu şirketlerin az gelişmiş ülkeler üzerinde ki sistemli kalkındırma(ma) projelerini tamamen gerçek isimleri ve kurumları çarpıtmadan veriyor. Günah çıkarma diliyle yazılmış bu kitabın 2 ve 3. bölümlerini de bir an önce alıp okuyacağım...


Bunların yanı sıra hatta yetmezmiş gibi, ufacık bir diyalog ile başlayıp bana kitap gönderme zahmetinde bulunan sevgili kırmızı günlüğe teşekkür ediyorum...kargoyu alıp kurcaladığımda işte bu dediğim iki kitap yollamış, iyi bir çözüleme yapıp tam da "benlik" iki güzel kitabı benimle paylaşmış...Nevi şahsıma münhasır bu tekil alanımdan bir kez daha teşekkür ediyorum...En kısa zamanda okuyup burada paylaşacağım onları..

2 yorum:

beenmaya dedi ki...

teşekkürler benden :))))

deli dedi ki...

harıka olmus ellerınıze saglık


www.1sevda.net