30 Ekim 2009 Cuma

kürk mantolu madonna



soğuk havanın sayfalarıydı okuduğum değil yaşadığım bu kitap..hani herkesin vardır "fırsat bulup okuyamadığı" bir kitap, onlardan biriydi arkasına yine biten günün tarihini attığım 100 temel can yakıcı eserden birisiydi..ilk defa bir kitapta iki karaktere birden daldım ve sayfaları çevirirken oldukça es verdim..Kesik bir başlangıçla, ne bulacağını bilmeyen meraklı bir hüviyeti daha sonra hemen kendisine çekti..Böyle mi oluyor ya da olmalı bilmiyorum ama bazı bölümlerinde bu uzun öykünün çengeline takıldım..Çok seviyorum ağır kalemlerin bıraktığı koyu mürekkepleri..
kızılayda yapı kredi yayınlarının önünde arkadaşımı beklerken nasıl olduysa girip bir kaç kitap aldım ve bunlardan birisiydi Kürk Mantolu Madonna..Rus edebiyatından etkilenmiş, oldukça hazin bir öykü ve içinde çığ gibi üzerinize düşen paragraflar barındıran zannımca kadri kıymeti bilinmemiş öykü..
altı üstü sağı solu çizilecek o kadar çok cümle var ama koyusiyah olanı paylaşayım dedim
"...Hayat ancak bir kere oynanan bir kumardır, ben onu kaybettim, ikinci defa oynayamam..."

resim adı geçen kürk mantolu madonna "madonna delle arpie"

5 yorum:

_zAhİr_ dedi ki...

neymis neymis :)

beenmaya dedi ki...

1 ay önce uzun bir aradan sonra tekrar okudum bende. ve dediğin gibi bir sürü altı çizilecek cümle hatta paragraf edindim...

"içinde hakikaten sevmek kabiliyeti olan bir insan hiçbir zaman bu sevgiyi bir kişiye inhisar ettiremez ve kimseden de böyle yapmasını bekleyemez. ne kadar çok insanı seversek, asıl sevdiğimiz bir tek kişiyi de o kadar çok ve kuvvetli severiz. aşk dağıldıkça azalan birşey değildir."

aaAUu! dedi ki...

hep duyardım edebiyat derslerinde...
bu sefer gözüme çarptığında alıcam o kitabı...

a. dedi ki...

Yazını okumadım şimdi, ilk bir satırı okudum. Gerisinde ne geleceğini bilemediğimden. Çünkü uzun bir okumak isteme sürecinden sonra elimde olan kitap. 40 sayfa kadar bir şey kaldı ve güzel, kesinlikle güzel...

koyusiyah dedi ki...

durun daha "kıskanmak"ı yazacağım ama vizyona girmeden içine etmeyeyim dedim..6 kasımdan sonra müthiş bir öykü daha..