15 Kasım 2011 Salı

Es!


Hızla atmıştı adımlarını, dört nala hislerinin ayaklarına yaptığı istem dışı baskının sonucu, saniyeleri birbirine ekleyerek ilerliyordu... Üşümüştü elleri, korkaktı elleri, yenikti elleri, birleştirip nefesiyle ısıtmayı denerken, kendi halini, yalın halini gözlerini kısarak düşündü...
Soğuk hissedebileceği kadar işlemişti içine, zaten içine işleyen herşeyi saymak da çok zor değildi...Yutkunarak, kapıyı araladı, dışarıda bırakmıştı tüm düşüncelerini, sadece bir çift gözün görebileceği kadar hayranlık, mono suskunluğa yeter biraz acı, önceki geceden hazırlanmış yarım yamalak bazı düşler almıştı yanına..
Uzunca zamandır bilerek ve isteyerek müptezeli olmuştu gecenin, koca evreni keşfe gider gibi her gün yepyeni şeyler buluyordu soluksuz susmalarında...
Sanki içinde harlanan ateşi, bir kaç parça buz söndürecek diye, üşütmüştü güzelim nimeti...
Bembeyaz bir buğu oluşmuş kadehin çevresinde, üşümüş parmaklarının arasından kadeh kaymadan ilk yudumu almasıyla, "elleri ceplerinde vitrinin önünde en sevdiği oyuncağı ağlaya ağlaya seyreden" çocuk bilincinde, en az onun kadar istekli, bekleyişine geçti... Sanki yine yavaşlamıştı her şey, zaman durmamıştı ama sürüncemesini yapıyordu, her ton içine işliyor, ağır hareketleri aklına mıh gibi çakıyordu, mavi bir rüzgar sanki üzerinde koca bir kasırga yaratıyordu..Gözlerini kapatıp açarken, sanki mevsimler değişiyordu hiç habersiz..

Hani tarifi olmaz ya acının, hani içine işlemeden bilemezsin, hani ne kelimelere dökebilirsin ne de susabilirsin, zamanı durdurmak gibi soyut fikirler seni kuşattığında, gerginliğini çevrenden ve kendinden çıkarırsın, bir isim bulamazsın, karşı koyamazsın, hesaplamazsın, yalnızca yaşarsın...Sanki üzerine çökmüştür koca dağlar, sanki derya deniz içinde boğulmak üzeresin, yanmakta da olabilirsin kor alevlerin içinde, dev bir çığ altında donabilirsinde... Tariften bulunamayacak kadar çıkmaz sokak bir acı, gözleri kapalı, başını buz gibi cama yaslamış bir düş, nafile bir sızı, kelimeleri coşturan duygu..Tüm nizami parçaların bütünleşmiş kelimesi, yürek kabarmasının kahve fallarında çıkmayan hali, susma orucunun günah işleten yaramazı, uyku kaçıran, düş yaratan halsizi, kaplarken o şey tüm zamanı, durma es!!!



2 yorum:

Adsız dedi ki...

"zırvalarım" etiketinin çok daha ötesinde bir yazı, yüreğine sağlık.

koyusiyah dedi ki...

sen daha dur, hele bir teşrif et...