3 Mayıs 2009 Pazar

Nokta



Kendi sinema sezonuma böyle bir filmle dönecek olmam büyük şans..Kaldığım yerden arşivime kesin ekleyeceğim bir film gibi duruyor...Nedense bazı isimlere hiç bir zaman önyargıyla yaklaşamıyorum, kiii Derviş Zaim bunlardan birisi... "3 maymun" ile N.B Ceylana gitmesi beklenen en iyi yönetmen ödülü, sürpriz bir şekilde ödülün plasesi Derviş Zaime gelmiştir Nokta ile 2008 Attalos Altın Portakalda....

"NOKTA, bir zamanlar işlediği bir suç yüzünden azap çeken ve çektiği azaptan kurtulmaya çalışan bir adamın hikayesi. Ahmet yakın bir arkadaşının ön ayak olması ile tarihi değeri yüksek bir Kuran hırsızlığına bulaşır. Ancak kalkıştığı iş onu hiç istemediği bir noktaya sürükler. Filmin bir suç ve ceza ekseni üzerinde ilerleyen hikaye çizgisi Türkiye’nin geleneksel sanat formlarından birini, Osmanlı hat sanatını, cinayet öyküsünün içine inandırıcı ve etkileyici biçimde dahil ediyor. Osmanlı hat sanatının filmin biçim ve içeriğine olan etkisini gözlemleyebileceğimiz en önemli hususlardan biri ise filmin tek ve kesintisiz bir plandan oluşması."


Müzikleri ise bir başka tartışılmaz isim olan Mazlum Çimen yapmış. Oyuncular, Mehmet Ali Nuroğlu, Serhat Kılıç, Settar Tanrıöğen, Şener Kökkaya..

Filmin fragmanı ve resmi sitesi işte merak edenlere...8 mayısta vizyonda olacakmış, artık eşek değilse birisi 2 kişilik bilet alır değil mi gelene kadar...!

Hiç yorum yok: